A Cookie-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink megfelelő működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba. Elfogadom
Termékek Menü
0

Üzletszabályzat

Ajánlatadás, szerződéskötés, általános szerződési feltételek

Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Bringaboard Trekking-City Kft., mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett  www.bringaboard.hu  internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával az alábbi szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Korm. rend. előírásainak figyelembe vételével készült.

Az oldalunkon szereplő termékeknél feltüntetett árak ajánlati árak, amelyek tartalmazzák az általános forgalmi adót, az árváltozás jogát fenntartjuk. A megrendelési folyamat során Ön megismeri a termékeket, annak paramétereit, tulajdonságait és jellegzetességeit, az árakat és fizetési feltételeket és az áru átvételének módját. A megrendelés érvényesítéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF, jelen dokumentum.)

Oldalunkon csak cselekvőképes természetes, ill. jogi személy vásárolhat és adhat le megrendelést. A szerződés oly módon jön létre, hogy a megrendelő a webáruházban kiválasztott tételeket elektronikusan megrendeli. A beérkező megrendeléseket iktatjuk, azokat kizárólag a kollégáink által e-mailben történő visszaigazolást követően tekintjük kölcsönösen elfogadott írásbeli szerződésnek.

A Bringaboard Trekking-City Kft. web áruháza egy virtuális katalógus, nem az üzlet készletlistáját tükrözi, ezért a rendelés feldolgozását követően e-mailben jelezzük a Megrendelő felé, hogy a rendelését pontosan mely időpontban tudjuk teljesíteni, vagy ha valamely oknál fogva a rendelést nem tudjuk teljesíteni, erről is e-mailben értesítjük a Megrendelőt. Ebben az esetben a rendelésben szereplő termék helyett több hasonló típust ajánlunk a Vevőnek, melyek közül tetszés szerint kiválasztható a megfelelő, vagy törölhető a rendelés.

A szerződő felek felelősségvállalása

A szolgáltató felelősségvállalása

A szolgáltató kötelezettséget vállal a megrendelés tárgyában a tőle elvárható legkörültekintőbb magatartás tanúsítására.

A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért az üzlet nem vállal felelősséget. A szolgáltató nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

Az oldalon feltüntetett képek helyenként illusztrációk, melyet nem minden esetben közlünk.

A Bringaboard Trekking-City Kft. nem vállal felelősséget az információs oldalon esetlegesen előforduló elírási hibákért, az oldalon elhelyezett információk helyességéért, valóságtartalmáért.

A szolgáltató fenntartja magának a jogot a felhasználóval szemben, a szolgáltatás és a tartalom egészére, vagy csak egy részére vonatkozó törlésre, szüneteltetésére, változtatásra bármilyen okból, előzetes értesítés nélkül, illetve a szolgáltatás és tartalom teljes körű, vagy részleges megszüntetésére. Az ebből eredő károkért felelősséget nem vállal.

Mivel a Bringaboard Trekking-City Kft. mint kereskedő lép fel a kerékpár gyártók és a vásárló között, ezért nem vállal felelősséget, semmilyen olyan kárért, amely a vásárlás után közvetlenül, vagy közvetve a megvásárolt áruval kapcsolatos.

A vásárló felelősségvállalása

Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. A vásárló kötelezettséget vállal arra, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és a vételár kiegyenlítéséről gondoskodik.

Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti a Bringaboard Trekking-City Kft. számára. A Bringaboard Trekking-City Kft. ilyen esetben a többletköltséggel megterheli megrendelő virtuális számláját, és annak teljesítésekor a többletköltség összegéről számlát állít ki.

Jótállás, szavatosság, elállás

Minden általunk értékesített garanciajeggyel rendelkező termékre jótállást vállalunk a 49/2003 (7 hó 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (9 hó 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997 évi CLV fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint.  A jótállás időtartama az aktuális termék garanciajegyében foglaltak szerint érvényes. A jótállás a BringaBoard Bt. által történő feladásának napjával kezdődik és az aznapi dátummal kiállított számlával és jótállási jeggyel bizonyítható! Abban az esetben, ha az áru hibás illetve meghibásodik a Ptk. a 151/2003.(IX.22.) Korm. rend. illetve a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet szerint jár el az eladó. Ennek érdekében a vásárló kérheti a jótállási jegy szerint az áru javítását, javítószolgálat igénybevételét, az áru cseréjét.A Bringaboard Trekking-City Kft. 14 munkanapon belüli indoklás nélküli elállási jogot biztosít. Elállás esetén az értékesítő a fogyasztó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríti. Az elállás miatt felmerült költségek rendezése a távollévők között kötött szerződésekről szóló törvény alapján történik. Amennyiben a törvénytől eltérő szavatosságot, vagy jótállást biztosít az eladó, minden esetben az értékesített termék információs lapján teszi közzé. Az információs lapon található eltérő szavatossági és jótállás vállalását jelen szerződéssel együtt kell értelmezni.

Az elállás során:

 • a vevő viseli az elállásból eredő minden felmerülő költséget
 • előzőleg kell a terméket visszajuttatni az eladónak, minthogy a vásárló a vételárat visszakapta volna
 • az árucikk csak az eredeti csomagolásban, az eredeti okmányokkal és számlával együtt szolgáltatható vissza
 • amennyiben az árucikk sérült, vagy viseltes állapotban van, az eladó kérheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Garanciát kizáró okok kerékpárok esetén:

 • A kerékpárok otthoni, szakszerűtlen szerelési hibájából adódó meghibásodások, károk.
 • A külső gumi kopására, külső behatásból eredő hiba.
 • A belső gumik sérülése.
 • A kerekekben keletkező deformációk (nyolcas, stb.).
 • A hátsó váltó felcsavarodása.
 • A bowdenek nyúlásából adódó váltó és fék elállítódása.
 • Előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása.
 • Természetes elhasználódás következtéből adódó kopások.
 • Nem rendeltetésszerű használat.

Árak és teljesítés

A webáruházban olvasható vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, illetve olyan nyilatkozatnak, mely szerint az adott termék korlátlan mennyiségben állna rendelkezésre. Ezen kívül külön lapon szerepel a szállítási szolgáltatás költsége. Az ajánlati ár ennek megfelelően az adott pillanatban érvényes áru vételárából, valamint a szállítási árból tevődik össze, és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja. A végleges ár csak a felek közös egyetértésével módosítható. Amennyiben valamely rendelés, vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes szállítási és fizetési kondíciók vonatkoznak.

A webáruházban közölt termékek nem az aktuális készletet tükrözik! Előfordulhat, hogy a Vásárló által megrendelt terméket már a BringaBoard Bt. sem tudja beszerezni. Ebben az esetben a Bringaboard Trekking-City Kft.-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

Az árak folyamatosan követik a beszerzési árak változásait. Ezért az eladó fenntartja magának az indokolás nélküli árváltoztatás jogát, amely a már megrendelt termék árát is érintheti. Nagyobb összegű vásárlás esetén a Bringaboard Trekking-City Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a vásárlóval egyeztetve előlegfizetést kérjen. Az akciós kerékpárok, akciós termékek esetében előfordulhat, hogy az akciós ár csak a készleten lévő kerékpárra, termékre érvényes. 

A csomagküldésre kerülő termékeket futárszolgálat által juttatjuk el a megrendelésben megadott címre. Ebben az esetben a megrendelés során a megjegyzés mezőben megadható a kiszállítás pontosabb időpontja (pl.: délelőtti, vagy délutáni kézbesítés, telefonos egyeztetés a futárral), melyhez a futár a lehetőségekhez képest próbál minél jobban igazodni. A telefonos egyeztetés nem az előre történő hely és időpont egyeztetésére szolgál, hanem arra, ha a címzett a megadott címen, más módon nem érhető el, csak telefonon.

A csomagokat az egyeztetést követően 1-3 munkanappal adjuk fel. A csomag feladásának tényéről, minden esetben, e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket.
Amennyiben személyesen veszi át az árut, az átvétel pontos dátumáról is minden esetben, e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Ezen időpont előtt nem vehető át a megrendelt termék!

Fizetési mód, szállítási határidők és díjszabás

A fizetés általánosságban az áru átvételével egy időben a szállító cég képviselőjének készpénzzel történik. Ettől eltérni (pl.: előre utalás, stb.) külön írásbeli megállapodás alapján lehetséges. Személyes átvétel esetén üzletünkben lehetőség van készpénzzel valamint bankkártyával történő fizetésre, amellyel egy időben történik az áru átvétele. Üzletünkben lehetőség van egészségkártyával történő fizetésre.

A megrendelése után telefonon vagy e-mailben fogjuk Önnel felvenni a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket. A szállítás futárszolgálattal történik.

Cégünk vállalja, hogy a megrendelt csomagokat 2 munkanapon belül a futárcég részére átadja (amennyiben a megrendelt termék raktáron van), és azok további 48 órán belül kiszállításra kerülnek. (A futárcég által vállalt szállítási határidő Budapestre és vidékre max. 48 óra, amely a hétköznapokra értendő)

A kerékpárokat összeszerelve, beállítva kapja meg, melynek plusz költsége nincsen. 
Ahhoz, hogy a kerékpár szállítható legyen, a kormányt elfordítjuk, kivesszük a pedálokat, illetve adott esetben az első kereket is. Ezen dolgok helyreállítása a Vásárló feladata. 
A kormányhoz 5-ös, vagy 6-os imbuszkulcs szükséges, a pedálokat 15-ös villáskulccsal tudja meghúzni. Itt a menetet érdemes a betekerés előtt gépzsírral bekenni. A pedálok betekerésénél figyelni kell, hogy a jobb oldalra a jobb oldali pedált (right felirat), a baloldalra a bal oldali pedált (left felirat) tekerjék! Az első kerekek visszaszereléséhez is 15-ös villáskulcs szükséges, ha esetleg nem lenne gyorszáras. A BMX kerékpároknál leszereljük a pegeket (ugrálókat), ehhez 15-ös, 17-es, vagy 19-es csőkulcsra lesz szükség.

A megrendelt terméket eredeti állapotban kapja meg, tehát az összeszerelés a Vásárló feladata. Az ebből eredő károkért a Bringaboard Trekking-City Kft. nem vállal felelősséget.

Díjszabás
Magyarország területén belüli szállítás esetén: 
- 1 csomag 50.000 Ft feletti rendelés esetén:  INGYENES
- 1 csomag 50.000 Ft alatti rendelés esetén: 1500 Ft
A csomag maximum 40 kg-os lehet.
Előre utalás esetén várja meg kollégánk telefonos jelentkezését!
Számlaszám 
Bringaboard Trekking-City Kft., OTP Bank 11707000-20001443-00000000

Áraink csomagonként értendőek és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
A fentiektől eltérő szállítási határidők az adott árucikknél külön megjelölésre kerülnek. Amennyiben egy megrendelésen különböző szállítási határidejű árucikkek vannak, akkor a hosszabb szállítási határidő az irányadó.
Amennyiben a Vásárló a Bringaboard Trekking-City Kft. által összeállított csomag feladása után mondja vissza megrendelését, a szállítás teljes költsége a Vásárlót terheli! 
Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a webshop szerkesztőségét kártérítési kötelezettség NEM terheli.

Adatvédelem, vásárlói érdekvédelem
A Vásárlók által megadott személyes adatok kezelése az Adatvédelmi törvény (1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) hatályos szabályainak megfelelően történik. A Szolgáltató a Vásárlók ezen adatait az adott szolgáltatás teljesítése, valamint a jövőben más szolgáltatásairól való közvetlen tájékoztatás továbbítása érdekében tárolja és kezeli, azt harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adja tovább. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.
Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap alján feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet.
A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999. II. 5. (Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződésekről) szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.

Céginformációk

Cégnév: Bringaboard Trekking-City Kft.
Székhely: 1064 Budapest, Rózsa utca 86. 
Adószám:23102574-2-42
Cégjegyzék szám: 01-09-953067

Elérhetőség
Üzlet: 1064 Budapest, Rózsa utca 86. 
Rendelés:  www.bringaboard.hu
Információ:  info@bringaboard.hu
Telefon: +36-1/302-4940
Hétköznap:10-19 Szombat:10-14

Felügyeleti szervek
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 
1013 Budapest, Krisztina krt. 39. 
központi levélcím: H-1534 Budapest BKKP Postafiók: 777. 
központi telefon: (36-1) 4899-100
központi fax: (36-1) 4899-102
e-mail:  pszaf@pszaf.hu

Budapest VI. kerület Terézváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 
Cím:1067 Budapest, Eötvös u. 3. 
Levelezési cím: 1395 Budapest 62., Pf. 409
Telefonszámok: +36 1 342 0905, +36 1 342 0907, +36 1 342 0908
Központi fax: +36 1 322 1832
E-mail:  onkormanyzat@terezvaros.hu hivatal@terezvaros.hu

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Telefon: +36 1 411 0115